Koro kelimesinin kökeni eski Yunan kültürünün en önemli lehçelerinden biri olan “İonien” lehçesindeki “khoreia – horus” kelimelerinden türemiş olan “Khoros” kelimesinden gelmektedir. Önceleri el ele tutuşup dans eden daha sonra da bugünkü anlamda şarkı söyleyen topluluklara bu ad verilmiştir.
Çocuk koroları sosyal yapıları itibari ile bireye; kendine güvenme, kendini etkin kılma, kaliteli zaman geçirme, zamanı iyi değerlendirme, programlı yaşama bilincine ulaşma, birlikte iş yapabilme, çok boyutlu düşünebilme, örgütlenme, bir yönetim etrafında düşünceleri oluşturma ve paylaşma, duygulu ve duyarlı olma, yaşamın tadına varma, doyum sağlama, gerektiğinde liderlik yapma gibi sayısız insani değerlerin kazanılabileceği en uygun ortamlardan sayılmaktadır. Bunca olumlu özelliğin yanı sıra korolar, müzikal kültürün en doğru şekilde alınabildiği, meslek alanı olarak müzik seçiminin belirlenebildiği, çok sesliliğin tanındığı yerlerdir.
Sanatsal bilgi ve kültüre sahip, amatörce ya da profesyonelce sanatın herhangi bir dalı ile ilgilenmiş olan bireylerin yaşadıkları toplumları ileriye götürecekleri tartışılmaz bir gerçektir. Çalışmalarımızda amaç; öğrencilerimize evrensel müzik bilgisi ve kültürünü, çağdaş ve ilerici bir sanat anlayışı ile birlikte sunmaktır.
Ön kayıt için tıklayınız