Etkileyici ve güzel bir sese sahip olan keman, dünya üzerinde en yaygın ve sevilen çalgılardandır. Hemen her kültürde kendine yer bulabilmiş olan keman ile icra edilebilecek müzik türü sayısı oldukça fazladır.
İfade zenginliği ve tınısındaki “renklilik” kemanın “solo” bir çalgı haline gelmesini sağlamıştır. Bu durum kemanı son derece teknik bir enstrüman haline getirmiştir. Arpejler, geçitler, diziler, flajöleler pizzicatolar ve daha nice çalma tekniği çalgıya sınırsız olanak sağlar.
Klasik batı müziğinde bu çalgının rolü çok önemlidir. Dolayısı ile keman için klasik müzik repertuvarında çok sayıda eserler ve etütler bulunmaktadır.
Keman eğitimi, klasik batı müziği kökenli olmalıdır. Böylece keman öğrenen kişi en doğru teknik, müzikal ve kuramsal bilgilere sahip olabilir, daha sonra ilgi alanına göre istediği tarzdaki müziğe yönelebilir.
Bu çalışmalara her yaş grubundan ve teknik seviyeden sanat severler katılabilirler.
Çalışmalarımızda amaç, öğrenciye doğru bir teknik, müzikal bilgi ve kültür, çağdaş ve ilerici bir sanat anlayışı sunmaktır.
Çalışmalar, bireysel ya da ikili grup çalışmaları şeklinde yapılmaktadır. Bu çalışmaların yanı sıra öğrenciler, teorik derslerle (solfej ve müzik teorisi) desteklenmekte, böylece daha sağlam bir altyapı ile enstrüman eğitimlerini sürdürmektedirler.
Ön kayıt için tıklayınız